Wie is Hussain is een wereldwijde organisatie die zich inzet om de wereld te laten weten over een inspirerende man die 14-100 jaar geleden leefde. Een man genaamd Hussain.

Wij streven ernaar om mensen te inspireren door de tijdloze voorbeeld van Hussain en zo een positieve verandering te brengen in de wereld waarin we leven. Onze vertegenwoordigers en vrijwilligers organiseren evenementen om terug te geven aan hun lokale gemeenschappen, variërend van bloeddonatie tot aan het voeden van daklozen en nog veel meer.

Wie zijn wij?

In 2012 waren we een groep jongeren uit verschillende gemeenschappen in Londen. Gezamenlijk werden we geïnspireerd door Hussain ibn Ali en zijn voorbeeld. We werden geïnspireerd om te helpen en bij te dragen aan de ontwikkeling van de wereld om ons heen. We vonden dat de wereld waarin we leven persoonlijke behoefte boven gemeenschappelijke menselijkheid over-benadrukt. Onze gedeelde gevoelens van mededogen was zwaar aangetast. Om dit op te lossen wilden we onze inspiratie met iedereen delen.

We willen Hussain ibn Ali tot een rolmodel voor iedereen, ongeacht geslacht, klasse, religie, geloof of enige andere oppervlakkige factor die onze gemeenschappelijke menselijkheid verdeelt. Hussain gaf meer om gedeelde menselijke waarden, dan voor titels en namen die ons verdelen. Het is om die reden dat we willen benadrukken: wij zijn apolitiek, agodsdienstig en e-alles wat ons van elkaar verdeelt!

In de jaren sinds we begonnen, heeft Hussains positie een snaar geraakt bij duizenden over de hele wereld en zijn wij een internationale campagne geworden die in verschillende landen van over de hele wereld opereert. Wij groeien. Wij zijn individuen samengesteld uit verschillende culturen, talen, religies, nationaliteiten en sociale klassen. We hebben een standaard voor positieve verandering, geïnspireerd door de tijdloze voorbeeld van Hussain ibn Ali, gemaakt, lokaal en wereldwijd.

We hebben onze woorden omgezet in daden, met vrijwilligers over de hele wereld hebben wij teruggegeven door het organiseren van bloeddonaties, het distribueren van voedsel aan mensen in nood, vrijwilligerswerk bij goede doelen, allemaal in de naam van Hussain. Er is nog zoveel te doen.

Wie zijn onze supporters en donateurs?

Wie is Hussain heeft geen formele banden met andere organisaties, maar met het oog om de campagne zo succesvol als het is te maken, hebben wij vertrouwd op de vrijwillige geest van velen in het Verenigd Koninkrijk en de wereld. Het Wie is Hussain team wil graag iedereen bedanken voor hun steun.

Wie is Hussain is gefinancierd door honderden kleine donaties van gewone mensen, die onze bewondering voor Hussain delen. Zich baserend op kleine donaties betekent dat in plaats van verplicht aan enkele grote donoren, wij vrij zijn om trouw te blijven aan ons ideaal: met behulp van het voorbeeld van Hussain positieve verandering stimuleren.